Girona i la Guerra del Francès (1808 – 1814)

Acaba de sortir publicat per l’Ajuntament de Girona el llibre que recull el cicle de conferències que amb el títol de “Girona i la Guerra del Francès (1808-1814)” va tenir lloc a l’Arxiu Municipal abans de l’estiu. En les conferències hi van participar (per ordre d’intervenció) Jordi Bohigas, Anna M. Garcia, Lluís M. de Puig, Rosa Congost, Ramon Ripoll i Genís Barnosell. El llibre compta amb un pròleg de l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, i una introducció de qui signa aquestes línies, que també va coordinar el cicle.
Les conferències, i ara el llibre, pretenien oferir tant una nova visió de la Guerra del Francès a Girona, com estimular les recerques sobre vies més científiques que moltes de les que hi ha hagut fins a l’actualitat. Per això es dediquen capítols a les fonts disponibles, a Napoleó, als setges de la ciutat, a les seves conseqüències socials, econòmiques i urbanístiques, i als mites construïts sobre tots aquests fets i que han tingut una llarga pervivència.
Cal destacar, per altra banda, que el Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l’Ajuntament de Girona, que és l’organisme que edita el llibre, manté també una pàgina web molt activa on dóna compte de totes les activitats que sobre el Bicentenari es produeixen a la ciutat.
Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bibliografia, Conferències i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s