La memòria de les llibertats antigues a la política del segle XIX

Els dies 17 i 24 d’octubre van tenir lloc les dues primeres sessions de les Primeres Jornades del Seminari Permanent d’Estudis Polítics i Culturals, dedicades a “La memòria de les llibertats antigues a la política del segle XIX”.

Joan-Lluís Marfany, de la University of Liverpool, va parlar sobre el record que les antigues institucions de Catalunya i de la Corona d’Aragó van rebrer a la Catalunya del segle XVIII i de la primera meitat del segle XIX. Va insistir tant en la pervivència del record al llarg del XVIII com de la nova valoració que van rebrer en els anys de la Revolució Liberal.

Ferran Archilés, de la Universitat de València, va parlar de la mateixa qüestió aplicada a la València del segle XIX, sobretot a partir de les obres fonamentals de Boix i de Teodor Llorente.

Carlos Forcadell, de la Universidad de Zaragoza, va parlar sobre el cas de l’Aragó, relacionant el record de les institucions medievals i modernes amb les noves conmemoracions del segle XIX sobre la Guerra del Francès.

Maximiliano Fuentes, de la Universitat de Girona, va obrir les intervencions dels membres de la UdG, que aniran sobre diversos aspectes del record i de la interpretació de les llibertats antigues a la Catalunya del segle XIX i inicis del segle XX. Fuentes va parlar concretament d’aquesta qüestió en l’obra de Prat de la Riba i d’Eugeni d’Ors.

La propera sessió tindrà lloc el 28 de novembre. Trobareu més informació a la pàgina web de l’Institut de Recerca Històrica (Universitat de Girona)

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Congressos i jornades i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s