Ensenyar i aprendre a la Universitat

Tots els materials del congrés UNIVEST08, dedicat a l’ensenyament-aprenentatge a la Universitat (i del qual ja vaig parlar en aquest bloc) ja estan disponibles al DUGIdocs o dipòsit digital de la UdG. Entre ells, també hi ha disponibles els materials de la conferència plenària en què vaig tenir el plaer de participar: “La joventut ja no és el que era”. Hi trobareu els textos de la conferència del professor de la Universidad de Cádiz J.F.Angulo i de les aportacions d’A.Bayot i Genís Barnosell, així com l’enregistrament de la sessió.
En síntesi, i com ja vaig resumir en la ressenya d’aquest congrés, la sessió

“es va centrar sobretot en els canvis que ha produït en la vida dels joves la irrupció d’Internet i com això està qüestionant les formes d’ensenyament existents fins ara. Del debat se’n va desprendre que les noves tecnologies tenen molt de camí per recórrer al conjunt del sistema educatiu i que tenen moltes potencialitats -és a dir, que poden ajudar a fer l’ensenyament més eficaç i més atractiu-, si bé també es va indicar que sovint hi ha un fort desnivell entre la capacitat de la major part de l’alumnat de fer servir programes relativament senzills (com xats o blocs) i la capacitat d’aplicar programes més complexos a activitats universitàries. També es va indicar que per usar Internet continuen essent necessàries les capacitats “tradicionals” de llegir, escriure, tenir capacitat crítica, etc. i que totes elles no es poden donar per suposades a la universitat”.

En la meva intervenció també vaig insistir en què essent les TIC fonamentals no són ni molt menys l’únic element a tenir en compte a l’hora de valorar com són els joves d’avui

 

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Congressos i jornades i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Ensenyar i aprendre a la Universitat

  1. Armando ha dit:

    “També es va indicar que per usar Internet continuen essent necessàries les capacitats “tradicionals” de llegir, escriure, tenir capacitat crítica, etc. i que totes elles no es poden donar per suposades a la universitat”

    Malauradament, jo hi afegiria…

  2. Genís Barnosell ha dit:

    Efectivament: malauradament no es poden donar per suposades…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s