Història a la UdG

 El divendres i dissabte d’aquesta setmana hi ha les Jornades de Portes Obertes a la Universitat de Girona. Tots els interessats i interessades a fer alguna carrera podeu venir a veure les nostres instal·lacions i a preguntar tots els dubtes que tingueu. Aquí téns tota la informació sobre les Jornades de Portes Obertes, i, especialment, sobre Història.

Sobre el nou grau d’història, reprodueixo el que ja vaig escriure en el moment que la UdG el va aprovar:

Com a coordinador de l’estudi d’Història de la UdG ha sigut per a mi una satisfacció que la UdG aprovés fa uns dies -junt amb moltes altres- la proposta de nou Grau en Història, en forma d’extensa memòria que el justifica i explica com ha de ser. Aquestes memòries, redactades en gran part pels coordinadors d’estudi, han sigut el resultat d’un llarg procés d’elaboració, assessorat pel Gabinet de Planificació i Avaluació, en el qual s’han tingut en compte molts elements.
En el cas d’Història, ha estat, en primer lloc, fruit d’un procés de reflexió al si de tota la Facultat de Lletres per decidir el conjunt de matèries bàsiques que podran cursar tots els i les alumnes de la Facultat, amb independència de quin grau cursin. I, en segon lloc, fruit d’un procés de reflexió al si de l’estudi d’Història per adaptar l’actual llicenciatura d’Història al nou grau. Un procés prou complex per la pèrdua d’un any -la llicenciatura en té 5, i el nou grau en tindrà 4-, i per les mateixes ambigüitats del procés de Bolonya.
L’estudi d’Història, a més, ha consultat a professionals relacionats amb la història externs al propi estudi, i ha enquestat els estudiants per conèixer la seva valoració de l’actual llicenciatura i per conèixer quines qüestions, noves o ja existents, haurien de ser presents, a parer seu, en el nou grau. A partir de tots aquests elements, s’ha treballat per fer un nou pla d’estudis atractiu, coherent, que pauti adequadament l’aprenentatge de l’alumnat i que els formi com a bons historiadors, amb amplis coneixements sobre el passat català i universal, sobre les metodologies de la història, sobre ciències afins com l’antropologia, sobre la recerca i tractament de tot tipus de documentació actual o passada, i els capaciti igualment per a desenvolupar la seva tasca professional i per continuar aprenent al llarg de la vida.
En definitiva s’ha treballat per aconseguir un nou grau que conservi el millor de l’antiga llicenciatura i que aporti tot allò de positiu que hi pugui haver en les exigències del nou Espai Europeu d’Educació Superior. Ara la proposta viatja cap al DIUiE i cap a ANECA, els organismes que l’han d’aprovar per tal que els estudiants de 1r del curs vinent cursin ja el nou grau. Hem d’esperar que la solidesa de la proposta, la disponibilitat existent de tots els recursos humans i materials necessaris, i el manteniment d’una sòlida demanda d’estudiants que volen cursar aquests estudis, siguin raons suficients per a una resposta ràpida i favorable. Si és així, el futur d’uns bons estudis d’Història a la UdG està assegurat

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc del coordinador i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s