El discurs d'Obama: patriotisme i religiositat

Amb aquest article, publicat ahir a El Punt, volia indicar tres característiques que hem semblen clau en el discurs de Barack Obama: el patriotisme, la religiositat, i l’historicisme -tres elements que són fonamentals per entendre una mica més al president dels EUA més enllà de l’Obamamania.

Sobre aquest tema he llegit recentment l’article de Francesc Marc Álvaro a La Vanguardia que, entre altres qüestions, destaca encertadament les diferències entre la cultura política dels EUA i l’europea. També d’Àngel Duarte a l’AVUI, que escriu sobre la imprecisió del programa d’Obama. I de Francisco Fuster a Ojos de Papel, que també insisteix en la mateixa imprecisió, alhora que destaca la religiositat del nou president. El mateix Fuster proporciona més lectures en un comentari a la versió castellana del meu article a El Punt.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en EL PUNT i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s