Biblioteca digital

En el procés de creació mundial de biblioteques digitals que complementen les biblioteques en paper, a Catalunya destaca el projecte RACÓ (Revistes Catalanes amb Accés Obert), que “és un repositori cooperatiu des del que es poden consultar, en accés obert, els articles a text complet de revistes científiques, culturals i erudites catalanes” i té per objectiu “augmentar la visibilitat i consulta de les revistes que inclou i difondre la producció científica i acadèmica que es publica a revistes catalanes”. Darrerament s’ha afegit al projecte la revista Barcelona Quaderns d’Història, fet que permet consultar en línia un parell dels articles de la meva bibliografia:

– “Ideologia, política i llenguatge de classes en el primer sindicalisme, 1840-1870“, Barcelona Quaderns d’Història, 6 (2002) (resum / resumen)

– “Consens i revolució. Poble i nació a la Barcelona de la Revolució Liberal, 1835-1843“, Barcelona Quaderns d’Història, 10 (2004) (resum / resumen)

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bibliografia i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.