Exposició Bicentenari de la Guerra del Francès

El Museu d’Història de la Ciutat, en el marc de la celebració del Bicentenari de la Guerra del Francès 1808-1809, presenta una mostra temporal acompanyada d’una programació d’activitats, que ens ajudaran a reinterpretar aquest episodi de l’època moderna dels gironins i gironines: “Girona i França, Entre la Guerra i la Pau, 1659-1939“.

Aquesta mostra pretén descriure els setges (1804-1814) i, en general, el cicle bèl·lic de 1792 a 1823, en el context de les relacions de tota mena de Girona amb França al llarg dels segles XVIII i XIX, i especialment amb la Catalunya Nord.

A la vegada també vol mostrar la ciutat com a paradigma dels processos històrics que es van desenvolupar a escala europea. I oferir els materials per a poder reflexionar sobre la guerra i la pau, en la història i la cultura contemporànies.

Comissari: Genís Barnosell

Organitza: Museu d’Història de la Ciutat. Ajuntament de Girona

Inauguració: dijous 2 d’abril, a la sala d’exposicions del Museu d’Història de la Ciutat, a les dotze del migdia.

La mostra romandrà oberta fins el 27 de setembre.

Material didàctic de l’exposició
La mostra temporal compta amb un catàleg així com també amb unes fitxes didàctiques per educació primària i per a secundària i batxillerat, juntament amb dues propostes lúdiques, un joc de pistes i un retallable que seran unes eines complementàries per ajudar a analitzar els continguts d’unamanera entretinguda.

Activitats de l’exposició: aquesta mostra temporal presenta una programació d’activitats complementàries: Visites guiades familiars; Visites comentades pel comissari de la mostra; Visites dinamitzades per a grups escolars; Visites concertades per a grups; Itineraris; Visites dramatitzades.

Per a més informació: museuciutat@ajgirona.org

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions i guions i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s