La millor cuina del món

La notícia del dia a les comarques gironines és evident. Aquí, en aquests quatre pams quadrats de terreny situats entre els Pirineus i la Tordera, hi ha la millor cuina del món -o gairebé. La famosa llista dels 50 millors restaurants del món situa altre cop Ferran Adrià i el seu El Bulli, de Roses, al primer lloc, i El Celler de Can Roca, dels germans Joan, Josep i Jordi Roca, de Taialà, al cinquè. Totes les llistes són discutibles, i aquesta també, i els experts ens diran què hi troben a faltar … o què hi sobra. Però per a una cuina, situar dos restaurants en una llista com aquesta és un èxit indiscutible.

Hi ha, de tota manera, una altra qüestió que és també molt remarcable. Aquests dos restaurants no estan sols. “Darrera” d’ells -i, per descomptat, fora de la llista- hi ha molts altres restaurants molt bons o bons, amb un servei de qualitat i, amb preus molt més assequibles. Això també és tot un èxit. I tota una sort pels que vivim aquí. I, cada vegada més, sense fum. Això també és un èxit.

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s