Catàleg "Girona i França entre la guerra i la pau, 1659-1939"

Amb escrits de Lluís Roura (UAB), Enric Saguer (UdG), Josep Clara (UdG), Lluís Maria de Puig i Genís Barnosell (UdG), el catàleg que ha editat l’Ajuntament de Girona com a complement de l’exposició Girona i França entre la guerra i al pau, 1659-1939, aporta una interpretació de la turbulenta època de la Guerra del Francès. Lluís Roura hi parla de les tensions existents als segles XVII i XVIII al voltant de la nova frontera de 1659 i les seves repercussions a Girona. Enric Saguer escriu sobre la vida qüotidiana a la Girona de començaments del segle XIX i la incidència de la guerra. Josep Clara relata amb detalls els dos setges de la ciutat i les seves negatives conseqüències econòmiques i demogràfiques. Maties Ramisa analitza el suport popular a la guerra però també els seus límits. Lluís Maria de Puig explica la complexitat política i ideològica de la guerra. Genís Barnosell, finalment, analitza com van ser interpretats els setges al llarg dels segles XIX i XX.

Referència bibliogràfica del catàleg: Genís Barnosell, ed. Girona i França entre la guerra i la pau, 1659-1939, Ajuntament de Girona, 2008

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bibliografia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s