Resistir fins el final: el "Diario de Gerona" i els setges de la ciutat

En la guerra del francès, Girona va sofrir dos setges importants. Després d’un primer assalt sofert per la ciutat entre el 20 i el 21 de juny de 1808, el primer setge es va produir el juliol-agost de 1808, i el segon, que va ser un dels setges més llargs de totes les guerres napoleòniques a tot el continent, el maig-desembre de 1809 (…) Per tal de difondre les seves consignes i les seves ordres, la Junta va disposar almenys de dos recursos fonamentals: la publicació de bans -molts dels quals es conserven a l’Arxiu municipal de la ciutat- i el Diario de Gerona.
El Diario de Gerona va aparèixer per primera vegada el 20 de juliol de 1808, arran del primer setge sofert per la ciutat -després que els francesos realitzessin un primer atac el 20 i 21 de juny de 1808. Malgrat les tràgiques circumstàncies que es van viure arran d’aquest primer setge de juliol-agost de 1808 i del segon setge de maig-desembre de 1809, el diari es va continuar publicant fins al 10 de desembre de 1809, quan la ciutat va capitular (Diari de Girona, 8/5/2009)

Pots acabar de llegir aquest text al Diari de Girona o al recull de premsa de l’Arxiu Municipal de Girona.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en DIARI DE GIRONA i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s