El “Diario de Gerona” al Diari de Girona

Aquest dissabte passat el Diari de Girona va iniciar la publicació dels números del Diario de Gerona corresponents al setge que la ciutat de Girona va patir entre maig i desembre de 1809. A partir d’una idea de Jordi Pericot, en un projecte dirigit per Joan Boadas, amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Girona i de l’Arxiu Diocesà, i el patrocini de Fecsa, el Diari de Girona publicarà cada dia el número corresponent del Diario de Gerona, per tal que els seus lectors puguin seguir les notícies del setge d’ara fa 200 anys (llegiu l’editorial del Diari de Girona del dissabte).

El projecte compta amb un text introductori de Lluís M. de Puig (“El ‘Diario de Gerona’ de 1808 i 1809“). A més, el Diari va publicar en dies anteriors tres altres textos sobre la qüestió: un de Jordi Pericot fent una presentació del diari (“La Guerra del Francès a la premsa“); un altre de Lluís M. de Puig fent un relat dels setges de Girona (“Girona en els famosos atacs de 1808 i 1809“, i un darrer de meu (Genís Barnosell, “El ‘Diario de Gerona’ i els setges“) analitzant el contingut del Diario i les raons per les quals es feia en castellà quan la majoria dels gironins parlaven català.

En definitiva, una bona manera d’acostar la història a tots els lectors i lectores.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en DIARI DE GIRONA i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s