El nou grau d’Història de la UdG

Acaba de produïr-se l’aprovació per part d’ANECA del projecte de nou grau d’Història de la Universitat de Girona que, afegida a l’aprovació per part de la Generalitat de Catalunya de fa uns dies, confirma l’adaptació a les directrius de Bolonya (EEES) dels estudis d’història de la Universitat de Girona. Després d’un llarg procés de discussió i d’elaboració de la proposta de Grau, aquesta aprovacio confirma que els estudis d’Història -un dels fundadors, es pot dir de la UdG- continuen a la nostra Universitat.

El nou grau proporcionarà una formació de qualitat en l’àmbit de la història que, per una banda, proporcionarà com tots els graus una aproximació generalista a la nostra matèria i, per altra banda, permetrà que els i les alumnes aprofundeixen coneixements en alguna de les grans àrees amb què també funciona l’Institut de Recerca Història de la UdG: l’arqueologia de la prehistòria i l’època antiga, la història econòmica i social, i la història política i cultural -en aquests dos grans àmbits (h.econòmica i social, i h.política i cultural) amb suficients continguts de les èpoques medieval, moderna i contemporània. El grau també proporciona coneixements sobre la metodologia de la història, la historiografia, l’antropologia i, per descomptat, en la història de Catalunya, d’Espanya i Europa i d’Amèrica, i permet una formació professionalitzadora a partir de les pràctiques que es realitzaran en institucions relacionades amb la història i el patrimoni històric. Alhora, un/a alumne/a d’història prodrà aprofundir coneixements a través d’un minor en qualsevol de les altres titulacions que s’imparteixen a la Facultat, i també al Patrimoni Cultural a través d’un minor específic.

El Grau començarà a implantar-se en 2009-2010, quan ja s’oferirà el primer, i s’implantarà curs a curs progressivament. Al mateix temps, l’actual llicenciatura d’història s’extingirà progressivament (el curs que ve, per tant, s’oferirà 1r del grau i 2n, 3r, 4t i 5è de la llicenciatura).

Per a més informació, consulteu la pàgina web de la UdG.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc del coordinador i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a El nou grau d’Història de la UdG

  1. Francesc ha dit:

    Què és un minor?

    • gbarnosell ha dit:

      Un minor és un afegit al títol principal que indica uns complements de formació reconeguts oficialment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s