Reaccions a Madrid

Si la trobada entre els presidents de la Generalitat valenciana i de la Generalitat de Catalunya va ser valorada per la premsa catalana i valenciana tot posant l’accent en els punts de trobada, la premsa de Madrid no ha estat tant unànime. Público -que ha parlat de “desgel”, El Mundo -que ha parlat de cita “històrica”- i La Razón ho han fet com a Catalunya i València i han relatat la trobada deixant de banda les discrepàncies entre les dues administracions. En canvi, ABC i El País s’ho han mirat diferent.

l’ABC del 15/5 no s’estava d’usar el tema de l’ “expansionismo cultural catalán” per explicar les desavinences entre les dues administracions. En la curta crònica del dia 13 els temes de conflicte -l’Euroregió i les “emisiones ilegales de TV3” es destacaven tant com els punts de consens.

També El País, edició comunitat valenciana, destacava el dia 14 tot d’aspectes conflicitius: que la reunió no s’havia produït sinó després de mesos de pressions de les organitzacions territorials, que era una acció de Camps en un moment de debilitat política, i, al costat dels punts de trobada, els de discussió: euroregió, tv3, llengua, aigua.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s