Moodle (4): més activitats

Continuem amb les activitats

Qüestionaris

  • Passes a fer: crear les preguntes; crear el qüestionari; omplir el qüest amb preguntes
  • Anar a Administració – “Preguntes” – Categories (nom de la categoria i informació de la categoria);

Després anem a Banc de preguntes: trio la categoria; i trio el tipus de pregunta; això em porta a un quadre de diàlegtipusdepregunta

  • EXEMPLES DE TIPUS DE PREGUNTES
  • per exemple tipus de pregunta Vertader / Fals: poso títol de la pregunta (identificatori; el veig jo) i text (és la pregunta concreta que veu l’alumne/a); qualificació per defecte de la pregunta: nombre de punts; el factor de penalització (què resto si s’equivoca) no es pot canviar; retroacció: comentaris que surten davant la resposta de l’alumne (opcional); poso la resposta correcta (Vertader / Fals)
  • per exemple tipus de preguntes Opcions múltiples: poso títol de la pregunta (identificatori; el veig jo) i text (és la pregunta concreta que veu l’alumne/a); qualificació per defecte de la pregunta: nombre de punts; el factor de penalització (què resto si s’equivoca) es pot canviar; retroacció: comentaris que surten davant la resposta de l’alumne (opcional); s’obren opcions on posarem el conjunt de respostes que sortirantipusdepregunta02: poso una resposta, quina qualificació suposa aquesta resposta (si és errònia: cap; si és correcta: 100%; si hi hagués més d’una resposta correcta i calgués encertar-les totes, quin % suposa cada resposta). Al final: desa els canvis. La cosa té, per exemple, aquesta pinta:tipusdepregunta03
  • QUAN JA TENIM LA BATERIA DE PREGUNTES, CAL CREAR EL QÜESTIONARI CONCRET: Anem a Afegeix una activitat – Qüestionari: posem el Nom del Qüestionari (intern) i a la Introducció: el nom que veurà l’alumne/a; i posarem totes les característiques que tindrà el qüestionari: el cronometratge (dia i hora d’obertura i dia i hora de tancament del qüestionari, però cada alumne/a pot tenir un temps màxim per emplenar-lo una vegada l’ha obert: això ho posem a “temps màxim”; a “Barreja preguntes” l’ordre de les preguntes es barrejarà aleatòriament o no cada vegada que un/a alumne/a entri el qüestionari; a “Barreja dins de les preguntes” es barrejarà o no l’ordre de les respostes; permetrem o no diversos intents en les respostes a “intents permesos”  i si ho permetem, posant sí o no a “cada intent reprèn l’anterior” farem que es conservin o no les preguntes que ja han estat contestades; pel que fa a “Qualificacions”, el “mètode de qualificació”  permet triar com es qualifica quant l’estudiant té diversos intents per respondre:  per calcular la nota final podem triar “la nota més alta” (La nota final serà la més alta o millor de tots els intents), “La nota mitjana” (La nota final serà la mitjana aritmètica de les notes de tots els intents), “La primera nota” (La nota final serà l’obtinguda al primer intent i les dels altres s’ignoraran), “La darrera nota” (La nota final serà l’obtinguda només en el darrer intent); decidim si apliquem penalitzacions per preguntes mal contestades i especifiquem els decimals en les qualificacions. Quan estiguem de tot això arrosegarem les preguntes que calgui al qüestionari, fent clic al nom del qüestionari: apareixerà el quadre següent: tria la categoria d’on treurem preguntes; tria les preguntes que volguem i premem a “Afegeix al qüestionari”; també puc fer que el qüestionari trïi preguntes aleatòriament: “afegeix n preguntes aleatòriament” i prem “afegeix”passempreguntesaquestionari; quan ja hem introduït les preguntes, la casella de qualificació expressa quan val cada pregunta segons el que hem introduït a cada pregunta i la suma ja ens diu la qualificació màxima passempreguntesaquestionari02(també puc canviar aquesta qualificació màxima: per exemple si tinc 11 preguntes a 1 punt cadascuna i la suma és 11, puc canviar l’11 per 10 i aleshores el programa es recalcula de forma proporcional quan val cada pregunta perquè el total sumi 10); desa els canvis.
Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc del coordinador i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Moodle (4): més activitats

  1. Retroenllaç: Sobre el Moodle a la UdG (1) | Història! Bloc de Genís Barnosell

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s