Napoleó tenia més de 100 soldats

napoleo_tenia

Torre Gironella enming dels combats

“Napoleó tenia més de 100 soldats” és una visita guiada i dramatitzada que passeja el visitant per alguns del llocs emblemàtics dels setges de Girona de 1808 i 1809 i en dóna alguna de les seus claus interpretatives. A través del relat de la guia, es presenta la Girona de 1808, els dos setges que va patir la ciutat, la diversitat de combatents, i se’ns aproxima a una versió de tot plegat allunyada de les visions mítiques que han dominat el relat dels setges. Paral•lelament, l’acció d’un conjunt de personatges no només complementa aquestes explicacions sinó que ofereix de manera vívida aspectes fonamentals del setge de juliol-agost de 1808 i del llarg setge de maig-desembre de 1809. Un soldat del regiment d’Ultònia –Miguelín-, un frare, un miquelet –en Tià- i una dona de la Companyia de Santa Barbàra –l’Angeleta-, pateixen els efectes dels setges, discuteixen sobre la capacitat de Girona de continuar resistint, lloen o critiquen Álvarez de Castro, i lluiten contra els francesos fins que la resistència s’enfonsa. Així, una actuació teatral realista i ben realitzada transmet de manera eficaç algunes claus interpretatives sobre els setges, com algunes de les idees que organitzaren la resistència –la religió, el rei-, però també la fragilitat de la unanimitat que pretenia resistir fins al final, i, al capdavall, el patiment humà que colpejà Girona en el seu intent de resistir a l’exèrcit imperial francès.

Encara la podeu veure el 13 de setembre. Informació al Punt de Benvinguda de la ciutat de Girona

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions i guions i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s