Viure en una ciutat assetjada

Viure en una ciutat assetjada. Aquest és el nom de la visita dramatitzada que el Museu d’Història de la Ciutat de Girona ha ofert aquest estiu per a l’exposició “Girona i França entre la guerra i la pau, 1659 – 1939”. A través dels amors i desamors de la Carmeta, de Roses, i en Roger, de Perpinyà, una actuació teatral tragicòmica i ben realitzada introdueix a l’espectador en algun dels aspectes fonamentals de l’exposició.

La importància de les relacions econòmiques i personals entre ambdues bandes de la frontera de 1659, la importància d’algunes activitats econòmiques com el suro, la recluta d’homes per a la defensa de Girona en tot el hinterland d’aquesta ciutat, la desesperació de la lluita, o el projecte de reconstrucció francès, són alguns dels temes que apareixen mentre en Roger i la Carmeta primer es coneixen i es casen, després en Roger intenta escapar com sigui de la seva dona i, finalment, es reconcilien.

Per descomptat, en la realitat no va caldre convèncer la majoria de frares, ni menys Álvarez de Castro, per continuar resistint!

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions i guions i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s