Fred Halliday: L’Iran en el punt de vista de les relacions internacionals

Davant de l’assemblea general de les Nacions Unides, el president de l’Iran, Mahmud Ahmadineyad, va tornar ahir a encendre els ànims dels països occidentals i, entre altres coses, va afirmar la plena validesa de les eleccions que han tingut lloc fa poc al seu país. El Regne Unit el va tornar a amenaçar amb noves sancions, i, mentrestant, els EUA I Rússia semblen decidits a acostar posicions, deixant de banda de moment que Rússia sembla ser el principal aliat internacional de l’Iran. Per parlar d’aquest Iran en el complex context de les relacions internacionals actuals, avui es fa a Girona la següent conferència

 

Conferència:

 

L’IRAN, EN EL PUNT DE MIRA DE LES RELACIONS INTERNACIONALS

 

A càrrec de:

Dr. Fred Halliday, professor a l’Institut Barcelona d’Estudis

Internacionals (IBEI)

 

Fred Halliday, nascut a Dublin el 1945, va ser felllow al Transnational Institute i es va doctorar a la London School of Economics (1985), d’on va ser professor de relacions internacionals fins el 2008, i actualment és professor d’investigació ICREA a l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals. Coneixedor de diverses llengües, entre elles el persa i l’àrab, ha viatjat i conegut de primera mà el Proper Orient, en tant que periodista, acadèmic o assessor polític. Entre els seus darrers llibres destaquen Nació i religió al Proper Orient (2000); El món al 2000: perills i promeses (2001); Dues hores que van sacsejar el món: 11/9/2001 (2001); El Proper Orient en les relacions internacionals (2005); i 100 mites sobre el Proper Orient (2005): llibres, tots, que, publicats inicialment en anglès, han estat traduïts a les llengües més diverses. En les seves obres, el professor Halliday ha negat que l’ “islam” sigui una categoria capaç d’explicar tot el que passa als països que anomenem “islàmics” i ha defensat que les societats del Proper Orient poden explicar-se a partir dels criteris analítics generals aplicables a la resta del món.

 

Presenta:

Dr. Genís Barnosell, professor d’història contemporània de la Universitat de Girona

 

Dijous, 24 de setembre, a ¼ de 8 del vespre.

Lloc: El Punt, sala d’actes de la Farinera Teixidor (C/ Santa Eugènia, 42, Girona)

 

Amb el suport de: Consell per a la projecció internacional de Girona i les seves comarques

Confirmacions d’assistència: 972 222 092; infogirona@pcm.catiran


Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Entrevistes i col·laboracions i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Fred Halliday: L’Iran en el punt de vista de les relacions internacionals

  1. Retroenllaç: » L’Iran en el punt de mira de les relacions internacionals Història! Bloc de Genís Barnosell

  2. Retroenllaç: L’Iran en el punt de mira de les relacions internacionals « Història! Bloc de Genís Barnosell

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s