Desertors, a l'Afganistan

Mentre els grans mitjans de comunicació internacionals s’esforcen per demostrar que els seus corresponsals són al rovell de l’ou dels combats a la provincia afganesa de Helmand (a la foto, un corresponsal de l’NBC), algunes notícies dónen idea dels problemes posteriors a l’ofensiva -problemes que trobem sempre en situacions com la d’Afganistan. I és que l’ofensiva actual en ella mateixa no portarà gaire maldecaps a les tropes de l’OTAN i de l’Afganistan. El problema serà el dia després. Ho mostra una notícia encara no confirmada que portava avui el New York Times: en un remot llogarret, 25 policies afganesos poden haver desertat tot passant-se amb armes i bagatges als talibans. La notícia, insisteixo, no està confirmada, però el NYT aprofita per explicar les condicions en què treballa aquesta policia. Entre elles destaca, la seva manca de formació i preparació i la mala paga que reben -quan la reben. Perquè la corrupció és tant alta que sovint ni saben exactament què han de cobrar i molt sovint no cobren o ho fan de forma molt espaiada. No sé si la notícia de la deserció és veritat o no, però no hi ha dubte que, amb aquestes condicions, si no és certa aquesta pot ser certa qualsevol dia una de semblant.

No és per casualitat que l’Afganistan sigui un dels estats més corruptes del món.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s