Futurs per a Catalunya

Alguns dels blocs que llegeixo habitualment es posicionen amb claredat sobre el futur de Catalunya. Josep M. Terricabras blasma la sentència que sortirà del Tribunal Constitucional que encara reduirà més “l’esquifidíssim” Estatut de Catalunya i defensa la independència tot afirmant que que “ha arribat l’hora de la rebel·lió dels súbdits, rebel·lió que ha d’anar prenent forma, fins i tot formes diverses, formes de negació, d’insubmissió, de creació d’un imaginari i d’una realitat propis”. Diumenge (-pels de fora de Girona: és el dia que es convoca el referèndum sobre la independència a la ciutat) anirà a votar pel sí. Roger Casero, en canvi, diu que no anirà a votar i que si es fes un referèndum “com cal” sobre el tema aniria a votar que No, perquè la seva aposta és el federalisme. Agustí Colomines, fent-se ressò d’unes recents declaracions d’Artur Mas, defensa que tot i voler l’autodeterminació ara no és el moment de la independència i que el que cal són acords entre autonomistes, federalistes i independentistes. Diu que demanar la independència quan no es té el suficient suport social és “una trampa”.

D’independentistes, de federalistes o d’autodeterministes sempre n’hi ha hagut. El que caracteritza el moment actual, potser, és que el debat s’està instal·lant, de veritat, en la societat catalana. Ja no és quelcom que es deixa per a un futur llunyà sinó que es defensa per a un futur molt més pròxim. Mentre, com es pot comprovar cada dia, els discursos dominants al conjunt de l’estat s’allunyen cada vegada més tant de l’independentisme -per descomptat- com també del federalisme o de l’aprofundiment de l’estat autonòmic, i aposten, en canvi, pel seu tancament, per establir amb claredat les línies vermelles que no es poden travessar.

Més arguments, en clau catalana ael col·loqui que tindrà lloc aquest dijous 22 d’abril a les 8 del
vespre, al GEIEG de Sant Narcís

*LA INDEPENDÈNCIA A DEBAT. RAONS PEL “NO”, RAONS PEL “SI”. *

Comptarà amb les ponències de:

– *Josep Lopez de Lerma* (advocat i exdiputat al Congrés de Diputats)
– *Pia Bosch* (diputada al Parlament de Catalunya)
– *Josep Maria Fonalleras* (escriptor i periodista)
– *Salvador Sunyer* (director del Festival Temporada Alta)

El moderador serà el periodista Pep Prieto.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s