Salaons

La conserva del peix a través de salaons té una llarga tradició a la Mediterrània. Les descripcions del segle XIX, per exemple, mostren una àmplia presència de petites factories de salaons al llarg de tota la costa de l’Alt i el Baix Empordà, i, com és ben conegut, a L’Escala encara es conserva aquesta indústria i és un dels signes d’identificació del poble.

salaons empuries.jpgAl jaciment d’Empúries hi ha les restes d’una petita factoria de salaons del S.I dC, organitzada al voltant d’un pati central que era on es tallava i manipulava el peix. En dipòsits recoberts d’opus signinum com el de la foto s’hi produïa la maceració. El producte elaborat s’envasa en àmfores per a ser comercialitzat. En aquest moment, la ciutat grega era el barri portuari del municipi.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s