La "llista negra" del Pentàgon a l'Afganistan

La recent publicació a Internet de fins a 92.000 documents classificats procedents de les forces americanes (i internacionals) que actuen a l’Afganistan, confirmen més que revelen fets que gairebé tothom que s’hagués mirat quatre coses del conflicte ja coneixia. Que el conflicte és una guerra amb tots els ets i uts i no pas cap missió humanitària, que les víctimes civils es minimitzen sistemàticament, que la guerra va de mal en pitjor, o que l’administració afganesa té molt seriosos problemes de corrupció i que està infiltrada pels talibans, són “secrets” que, com deia, ja es coneixien. Que els serveis secrets pakistanesos tenen contactes amb els talibans o que al costat de les operacions legals n’hi ha d’encobertes, han sigut també rumors insistents des de que les tropes internacionals van intervenir a l’Afganistan.

Si no eren ben bé secrets, tots aquests fets constitueixen, això sí, una mena de “llista negra” de qüestions de les quals el Pentàgon prefereix que se’n parli com menys millor (si bé Déu n’hi do el que en parlen els grans mitjans americans, molt més que els d’aquí!). No seria gaire difícil, tampoc, fer la “llista negra” dels talibans.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a La "llista negra" del Pentàgon a l'Afganistan

  1. Retroenllaç: » Més “llistes negres” a l’Afganistan Història! Bloc de Genís Barnosell

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s