Més "llistes negres" a l'Afganistan

Quan, fa uns dies, parlàvem de la “llista negra” del Pentàgon a l’Afganistan, dèiem que no seria gaire difícil fer la llista negra dels talibans. N’hi ha prou d’extractar uns quants paràgrafs del darrer informe d’Amnistia Internacional sobre els drets humans al món (informe 2010 referit al període gener-desembre 2009):

Va augmentar el nombre de víctimes civils causades pels talibans i altres grups insurgents. Entre gener i setembre, els grups armats van efectuar més de 7.400 atacs a tot el país, segons l’Oficina de Seguretat de les ONG afganeses. L’ONU va registrar més de 2.400 víctimes civils, uns dos terços de les quals les havien matat els talibans. La violència va arribar al seu punt àlgid a l’agost, durant el període electoral, quan es van produir molts atacs indiscriminats o dirigits contra civils. [Per exemple] el 17 de setembre un atemptat suïcida amb vehicle bomba, perpetrat contra un comboi de la Força Internacional d’Assistència per la Seguretat a Kabul, va matar almenys a 18 persones, 10 d’elles civils, i va ferir més de 30 civils. Els talibans es van atribuir la responsabilitat de l’atemptat. (…)

Els talibans i altres grups armats van continuar atacant edificis escolars, així com a professors i alumnes. A causa de la inseguretat es van tancar en total 458 escoles, la majoria al sud del país, fet que va afectar a 111.180 estudiants. Els talibans atacaven en particular les escoles de nenes. Al maig, una escola de nenes de la província de Kapisa va patir un atac amb gas després del qual va ser necessari portar a l’hospital a més de 84 alumnes. (…)

Els talibans i altres grups armats van intensificar els seus atacs contra periodistes afganesos i van bloquejar gairebé tota l’activitat informativa a les zones sota el seu control. (…)

Especialment a les províncies del sud i l’est del país, l’activitat insurgent va impedir a moltes agències d’ajuda humanitària desenvolupar les seves activitats. Els atacs dels talibans i altres grups armats contra treballadors humanitaris van augmentar considerablement, fins i tot al nord. (…)

 

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Més "llistes negres" a l'Afganistan

  1. Retroenllaç: genis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s