Per què el New York Times es preocupa tant per un batalló de l'exèrcit afganès?

Segons explicava fa uns dies el New York Times, en el context d’una operació planificada per les forces afaganeses, i, aparentment, sense la participació de tropes internacionals, un batalló de 300 homes va ser enviat a un poblet de la provincia de Laghman amb l’objectiu de “netejar-lo” de talibans. El que havia de ser una demostració de la creixent força i operativitat de l’exèrcit afganès -que ja arriba als 134.000 homes- es va convertir en una trampa. Els talibans els esperaven, van causar el pànic, fortes baixes, i en van interrompre les comunicacions.

Per què el New York Times dedica espai a descriure amb detalls una acció com aquesta? La raó, em sembla, és força clara: qualsevol temptativa de reduir les tropes internacionals -i, especialment, americanes- a l’Afganistan té per pre-condició la construcció d’un exèrcit afganès capaç de combatre els seus enemics sense l’ajuda massiva de les tropes internacionals. Em sembla que ningú als EUA pensa en una retirada deixant la situació a l’abast dels talibans. Per això el diari escruta en les notícies noves que apuntin cap a l’autonomia de l’exèrcit afganès, però aquesta`sembla a hores d’ara ben llunyana.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s