I Jornades L'Empordà, el paisatge com a actiu econòmic

Per a alguns la protecció del medi ambient és una nosa, un problema, burocràcia i paperassa afegida a unes activitats econòmiques que prou maldecaps tenen. En aquest bloc, en canvi, he escrit alguna altra vegada -referint-me a l’Empordà però essent vàlid per a tot el país i per arreu- que el paisatge pot ser un actiu econòmic, que el medi protegit i el paisatge conreat (sobretot si va més enllà de l’agricultura convencional) poden ser un gran valor en un model econòmic més sostenible.

Ara, unes Jornades que porten per títol “L’Empordà, el paisatge com a actiu econòmic” es proposen analitzar a fons la qüestió. Les organitza l’Institut d’Estudis Empordanesos, Via Pirena i el setmanari Empordà i se celebraran els dies 16, 18 i 25 de setembre, i 2 i 9 d’octubre, a més d’un seguit d’activitats complementàries al llarg dels mateixos mesos de setembre i octubre.

El programa (que podeu veure aquí), interesantíssim; entre els ajuntaments col·laboradors, alguna absència ben significativa.

Per cert, abans d’anar a les Jornades teniu temps fins el 15 de setembre per anar a veure a Figueres l’exposició Catalunya, Terra pagesa, organitzada per la Unió de Pagesos, el Museu d’Història de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (aquí podeu veure un dossier sobre l’exposició) (i la notícia al setmanari Empordà).

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s