"La Guerra del Francès a les comarques gironines" a TV3

Ahir dijous vam anar a La Bisbal amb un equip de TV3 a gravar una notícia sobre l’exposició “La Guerra del Francès a les comarques gironines, 1808-1814” que s’exposa en aquella població. Vaig explicar que volíem fer una exposició rigorosa i divulgativa alhora; amb un marcat caràcter territorial i amb una documentació que la complementés, que va des dels “acordions” que ara ja solen ser habituals a totes les exposicions a un complet catàleg de 230 pàgines elaborat entre 14 historiadors i historiadores.

Vam destacar que un parell de característiques fonamentals de la Guerra a les comarques gironines van ser la importància d’estar situades en el camí de Barcelona -fet que va provocar combats acarnissats- i que van constituir el cor de la Catalunya francesa. També vam destacar la complexitat d’actituds, que anaran des de la més ferma resistència a la fugida de les poblacions o a l’afrancesament. També vam comentar la importància de la divulgació històrica i el paper rellevant del Patronat Eiximenis en aquesta tasca.

Podreu veure el resultat avui sobre les 14:00 al TN comarques-Girona (i aquí mateix, amb un link a TV3 a la carta)

També podeu veure els tríptics en pdf de l’exposició.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions i guions, Televisió i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s