Art salvat!

News imageAvui dissabte a les 18:00 hores té lloc al MUSEU MEMORIAL DE L’EXILI de La Jonquera la taula rodona organitzada conjuntament pel Museu-Memorial de l’Exili i el Museu de l’Empordà “La salvaguarda del patrimoni artístic espanyol i català, i el seu pas per l’Alt Empordà, durant la guerra civil”.  Compta amb la participació d’Arturo Colorado, Jordi Guixé i Josep Playà.
És una activitat complementària de l’exposició “Art Salvat. 70è aniversari del salvament artístic espanyol i de la intervenció internacional” que s’exhibeix al Castell de Sant Ferran de Figueres, del 5 d’agost al 17 d’octubre de 2010.
Segons s’ha informat

l’exposició “Art Salvat. 70è aniversari del salvament artístic espanyol i de la intervenció internacional”, organitzada per la Sociedad Estatal de Conmemoraciones Culturales (SECC), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres, el Museu de l’Empordà, el Consorci del Castell de Sant Ferran i el MUME, recupera i difon una de les històries més apassionants de la Guerra Civil espanyola: la protecció i evacuació del patrimoni artístic realitzat pel govern de la República, així com la intervenció del Comitè Internacional per al Salvament dels Tresors d’Art Espanyols per tal d’evitar la seva destrucció i garantir la seva conservació. En la darrera etapa del procés d’evacuació, la comarca de l’Alt Empordà va tenir un protagonisme molt important, especialment el castell de Sant Ferran de Figueres, que fou un dels principals dipòsits provisionals d’obres d’art, juntament amb el castell de Peralada i la Mina Canta de La Vajol. A més, el castell de Sant Ferran fou el lloc on el 3 de febrer de 1939, la República va signar un acord amb el Comitè Internacional d’Evacuació per permetre la sortida de les obres d’art cap a França, amb la garantia que serien retornades un cop acabada la guerra.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s