Els gravats rupestres del Sàhara Occidental

Rinoceronts al mig del Sàhara? Ahir dilluns va tenir lloc a la Facultat de Lletres de la UdG la presentació de l’exposició “Els gravats rupestres de Sluguilla Lawash -Sàhara Occidental- un patrimoni de la humanitat”. L’exposició presenta els resultats de la recerca portada a terme per un equip de recerca de la UdG en aquesta zona del Sàhara i mostra una impressionant col·lecció de gravats rupestres que representen, sobretot, animals, com gaseles o rinoceronts.

Segons ha explicat Quim Soler, membre de l’equip de recerca, els gravats són molt nombrosos i no apareixen associats a cap construcció ni a restes d’eines o utensilis, i són, per tant, de difícil datació, si bé els que representen animals semblen de morfologia antiga, anteriors, potser, a l’edat dels metalls. Altres, en canvi, són clarament moderns i representen motius geomètrics. Vegeu també la pàgina web del Museu Nacional del Poble Saharaui, allotjada a la biblioteca de la Udg, en la qual hi ha una referència als gravats que comentem, i informació sobre les activitats de l’equip de recerca de la Universitat de Girona al Sàhara Occidental.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s