Barça 92 – Lakers 88

Ahir al vespre el Barça de bàsquet va derrotar els Lakers, vigent campió de la NBA, per 92 a 88, en un partit que tothom defineix com d’emocionant, amb rivalitat i sense que els Lakers hagin fet concessions. En aquestes situacions sol aparèixer una expressió que a base de fer-la servir va quedant devaluada: “fer història”.

“L’equip blaugrana fa història al ser el primer europeu que venç el campió nord-americà” (El Periódico)

“El Regal Barça fa història i superar els campions de la NBA” (3/24)

El Punt+Avui ho limita a la “història del club” i precia molt bé el context del partit:

«Perdre és una possibilitat real», havia apuntat Pau Gasol tot just arribar a Barcelona, i ahir el Regal Barça ho va fer realitat tombant l’actual campió de l’NBA i fent una altra gesta en la història del club. En el duel per dirimir el campió de campions, entre els dos millors equips d’Europa i l’NBA, el Vell Continent es va tornar a reivindicar, això sí aprofitant la situació de pretemporada d’uns Lakers amb bona part de les seves estrelles lluny de la seva millor forma i amb molts jugadors que ni acabaran a la plantilla (…)

El Barça ja pot presumir d’haver guanyat dos cops un equip de l’NBA i de ser el segon, rere el Maccabi, que pot tombar el campió de l’NBA (els israelians ho van fer el 1978 en vèncer els Nuggets per 98-97). Els Sixers d’Allen Iverson, també al Sant Jordi el 2006, van ser les primers víctimes dels blaugrana (104-99). Només el Maccabi pot dir que ha aconseguit aquesta gesta més cops. En total quatre triomfs. El Barça, amb dos, supera el CSKA, l’Unicaja i el Madrid, que tenen un triomf contra rivals de la lliga nord-americana. En total, els equips europeus acumulen ja deu triomfs, el que evidencia que les distàncies entre els dos bàsquets s’han escurçat. Això sí, queda clar que els Lakers d’ahir no són pas els Lakers que el Barça es podria trobar, per exemple, en època de play-off.

Història, el que es diu fer història amb majúscules, per tant, segurament que no. Ara bé, com diu el mateix diari,

Aquest fet, però, no treu pas mèrit a la victòria d’un Barça que té físic i talent per plantar cara a qui sigui

I és que aquest Barça, que no fa gaire va ridiculitzar el Reial Madrid guanyant-lo per 89-55,

ahir va tornar a demostrar que, ara mateix, i amb la plantilla de luxe que té, pot competir contra qualsevol.

Història, història, potser no, però Déu n’hi do!

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s