RENFE ens pren el pèl

El problema principal de RENFE és que ha deixat de ser un servei fiable. Si no et ve de 5 minuts o de mitja hora, aleshores pots agafar perfectament algun dels seus trens i ja arribaràs. Però si el que has de fer és arribar a algun lloc a alguna hora concreta, aleshores has d’agafar un tren que passi prou abans del que agafaries en situació normal, ja que el risc d’incompliment horari és elevadíssim.

Divendres tarda com a exemple. Vora les 4 de la tarda havien de sortir dos trens en direcció a Girona. L’un més o menys a les 15:46 i l’altre a les 16:16 (horari de l’estació de Sants). Són les quatre i a Passeig de Gràcia el tren no ha passat. Se’ns avisa que s’informarà properament. Vora les 16:20 passa un tren; al taulell lluminós es diu que només hi ha 5 cotxes. Resultat: ja ve ple de Sants i dotzenes de persones ens quedem dretes al passadís central, mentre una amable veu gravada ens desitja bon viatge.

Prop de Sant Celoni, una altra veu ens diu que el tren va 20 minuts tard a causa d’unes obres de millora (de millora!). Sant Celoni, pugen 3 o 4 persones més i no baixa ningú. No és fins ben a la vora de Girona que el vagó es descongestiona una mica i uns pocs poden anar seient. Arribem a Girona. Són les 17:36, mitja hora més tard del que hauria d’haver arribat el tren que hem pagat. Una veu gravada desitja que hàgim quedat satisfets del viatge i que tornem a viatjar amb RENFE. Com que el tren anava sobrecarregat, l’embussada de gent és fenomenal: més minuts a afegir a l’endarreriment.

Realment algú es pensa que una societat moderna i que el hinterland d’una ciutat com Barcelona es pot permetre això cada dos per tres? Els comentaris de dos viatgers anglesos sobre Espanya ho deien tot.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a RENFE ens pren el pèl

  1. Pilar ha dit:

    RENFE??????

    No son unes sigles les culpables, son els nostres politics que ho permeten. Mesells com son estan portan Catalunya a la miseria i aixó sol es pot sol-lucionar el 28N votan l’Independencia del nostre pais, el demés es parlar i queixarse per queixarse, si no fem rés tot seguira igual. Espanya s’en riu, les infraestructures es fan al reste d’Espanya amb la nostra solidaritat i aquí per manca d’elles, cada dia marxen mes empreses a Madrid (jà s’ho estan montan bé ja), si no fem res dins de poc ahurem de ser nosaltres els catalans els que ahurem de fer la maleta per anar a buscar feina a qualsevol de les altres comunitats, per qué TOT ho estan fent FORA DE CATALUNYA. Qui es que no ho veu ?????

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s