L'enemic públic n.1

Julian Assange i la seva organització, WikiLeaks, han esdevingut els enemics públics n.1. Les seves revelacions sobre les guerres de l’Afganistan i de l’Iraq i ara sobre els cables de les ambaixades americanes, han desencadenat contra ell una persecució planetària (i, tot sigui dit, un interès també planetari per la seva persona).

Persecució per suposats delictes sexuals a Suècia,

La Corte Suprema de Suecia ratificó el jueves la orden de un tribunal para arrestar al fundador de WikiLeaks, Julian Assange, para interrogarlo por la presunta violación y acoso sexual de dos mujeres (Univisión -canal hispà dels EUA, 2/12/2010

expulsió de WikiLeaks dels servidors i atacs de pirates informàtics,

Amazon.com ha dejado de acoger la página en Internet de WikiLeaks, que publicó información clasificada sensible del Gobierno de Estados Unidos, pero ha negado que haya sido resultado de la presión de los legisladores (…) Amazon dijo que dejó de albergar la web de WikiLeaks porque violó sus términos de servicio [per exemple, perquè no té els drets de la informació que difon], no debido a una investigación de la Comisión de Seguridad Interior del Senado de Estados Unidos, motivada por el enfado que produjo la revelación de miles de documentos clasificados del Gobierno de Estados Unidos. Personal del presidente de la comisión, Joe Lieberman, había interrogado el martes a Amazon sobre su relación con WikiLeaks y llamaron a otras compañías que brindan servicios de alojamiento de datos para boicotear la web. WikiLeaks acudió a Amazon para mantener su página disponible después de que piratas informáticos intentaran inundarlo con peticiones de servicio y evitar que otros usuarios accedieran a la información clasificada. WikiLeaks dijo que ahora tiene su información alojada en servidores en Europa (Reuters) (El País ho explica)

desqualificacions perquè no pugui acollir-se a la legislació sobre llibertat de premsa,

Als EUA, l’excandidata a la vicepresidència Sarah Palin ha demanat al Govern de Barack Obama que caci Assange com si es tractés del terrorista Ussama Bin Laden, i el republicà Mike Huckabee, exgovernador d’Arkansas, ha arribat a dir que se l’hauria d’executar per alta traïció. “Julian Assange no és un periodista, és un anarquista”. Així de contundent s’ha mostrat el portaveu del Departament d’Estat dels EUA, Philip Crowley (…)Crowley ha assenyalat que el fundador de Wikileaks no mereix tenir els drets d’informació que tenen els periodistes. “No mereix la protecció d’un periodista”, ha insistit (El Periódico)

La Interpol el busca i s’assegura que se’l té localitzat a la Gran Bretanya i a punt de ser detingut. S’imposa la raó d’estat.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s