De la història local a la història general

Amb la idea d’examinar a fons una qüestió com és la Guerra del Francès des d’un conjunt de perspectives que incloguessin tant la història més local com els contextos més generals, vam celebrar els dies 27 i 28 de novembre el 17è Col·loqui de Tardor, que organitzen cada any la Universitat de Girona i el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles.

A través de les ponències invitades i del debat que van suscitar, es va poder comprovar com l’anàlisi local i l’anàlisi general dels problemes històrics no són qüestions deslligades sinó que, al revés, una bona recerca local, ben plantejada teòricament, il·lumina adequadament molts aspectes de la història general.

El Col·loqui, iniciat el 26 de novembre amb la inauguració a Banyoles de l’exposició La Guerra del Francès a les comarques gironines, 1808-1814, es va cloure el 27 amb una visita guiada, menada per Miquel Rustullet i Laura Romero, als escenaris de la guerra a la comarca i amb una visita a l’exposició, menada per Jordi Galofré.

Les ponències seran publicades properament a la revista Quaderns del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Congressos i jornades i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s