Comunicat de la UdG arran de la sentència del TS en matèria d'immersió lingüística

Arran de les recents sentències del Tribunal Suprem en relació a la llengua catalana i a la introducció de la llengua castellana com a vehicular en l’ensenyament, el Consell de Direcció de la Universitat de Girona expressa:

Que el model educatiu català ha estat i és no solament un exemple de política lingüística eficient sinó que ha servit també per procurar una desitjable cohesió social de les distintes sensibilitats del país.

Que les últimes avaluacions de la OCDE contingudes en l’informe PISA avalen la bondat del sistema d’immersió, un tret distintiu català que, al llarg dels anys, s’ha distingit per una exquisida correcció en les formes, un respecte per la legalitat vigent i una acció decidida en benefici del català com a llengua pròpia.

Que no pot ser tolerada cap tipus d’intromissió judicial que vagi en contra del sentiment expressat per tot un poble, reblat i confirmat per un vot afirmatiu en la màxima instància de consulta popular prevista en una democràcia.

Que Catalunya ha de fer front a aquest nou intent de disgregació, a aquest atac frontal a la llengua catalana, amb la decisió que ve avalada per l’autoritat moral, amb la contundència d’estar lluitant per una llengua i una cultura mil·lenàries i amb la serenitat d’una nació que ha defensat amb convicció i lucidesa els seus drets.

Que la Universitat de Girona és una institució que proclama la seva plena catalanitat “com a manera d’obrir-se a totes les tradicions, avenços i cultures”. Tal i com també proclamen els seus estatuts, “des de la perspectiva de la tolerància i l’universalisme, manifesta la ferma voluntat de promoure la llengua i cultura catalanes”.

Que en atenció a tot plegat, la UdG manifesta la profunda decepció per una sentència que no fa sinó reblar el clau de la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut d’Autonomia. La UdG dóna suport a les iniciatives que es duguin a terme per tal de recalcar la validesa del model educatiu i la dignitat de la llengua.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s