Girona a l'abast

El cicle de conferències “Girona a l’abast“, organitzat per l’escola Bell-lloc del Pla, arriba al 25è aniversari. Per a celebrar-ho ha organitzat el cicle “Retalls d’història de Girona”, en el que participo amb la conferència

Genís Barnosell

GIRONA EN GUERRA (1808-09): REPRESSIÓ, CONSENS I VIDA QUOTIDIANA DURANT EL SETGES

Auditori Narcís de Carreras “La Caixa”

Santa Clara, 11, Girona

dijous 3 de febrer a 2/4 de 8 del vespre

Fa més de vint-i-cinc anys, uns professors de Bell-lloc van voler buscar la manera de donar un plus a les assignatures d’Història i Història de l’Art del COU de l’època (ara en diríem interdisciplinarietat curricular, coherència transversal, etc.), portant a l’escola conferenciants de renom per tal que els alumnes d’aleshores aprofi tessin i gaudissin d’uns actes acadèmics rellevants que tenien, a més, incidència acadèmica en les seves qualificacions, ja que anaven lligats a àrees curriculars concretes.

Després, ara fa justament vint-i-cinc, ens van suggerir que aquestes conferències s’haurien de fer obertes a tothom i, finalment, es va decidir que, a més, seria bo que quedessin publicades. Naixien així el cicle de conferències i el llibres que sota el títol genèric de Girona a l’Abast volen acostar els temes referits a la història i el patrimoni locals de la ciutat, de forma divulgativa, al conjunt de la gent interessada. Pretenem que especialistes dels diferents temes els posin a l’abast de tothom. Per tant, el cicle d’enguany és una celebració.

Per tot això, no seguim l’esquema habitual basat en un tema central que dóna coherència al conjunt d’actes de cada cicle, sinó que hem volgut presentar un calaix de sastre de temes puntuals i conferenciants concrets que donen com a resultat una edició eclèctica.

En primer lloc, aprofi tant la recent celebració del 200 aniversari dels setges napoleònics, proposem una posada al dia amb les darreres revisions de l’estat de la qüestió a càrrec del Dr. Genís Barnosell; el Dr. Josep Fernández Trabal ens parlarà dels noms i les famílies que configuren la Girona moderna, centrant-se en els Bell-lloc; farem un recorregut per la imatge de Girona a través de les estampes fotogràfiques i la seva evolució a càrrec del Sr. David Iglesias; també hem volgut incorporar una visita que permeti una mirada diferent, una passejada per Girona, també eclèctica, fugint de les visites convencionals o temàtiques; per últim, el Dr. José Enrique Ruiz –Domènech ens acostarà a la història, de portes endins, de la gent anònima de Girona.

Us animem de totes totes a gaudir de la celebració d’aquests 25 anys i que serveixin aquestes línies, també, per agrair a tanta gent que de mil maneres diferents ha fet possibles tots aquests anys tirant endavant un projecte cultural, sobre patrimoni, de caire divulgatiu i d’àmbit local.

La notícia a l’Avui+El Punt, 01/02/2011:

Són 14 edicions i 25 anys d’història. El cicle de conferències Girona a l’abast, que organitza el col·legi Bell-lloc, en col·laboració amb l’Obra Social La Caixa, torna un any més amb la voluntat d’acostar la història local amb un marcat to divulgatiu a la ciutadania.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Conferències i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s