El periodisme serà comparatiu o no serà? A propòsit de la nevada d’ara fa un any

“La història serà comparativa o no serà”, afirmava amb rotunditat l’historiador i mestre d’historiadors Pierre Vilar. Potser el mateix es podria aplicar al periodisme, o, almenys, el periodisme hagués tret prou profit d’una perspectiva comparativa de la gran nevada d’ara fa un any. El col·lapse a les carreteres i miles d’usuaris (fins a 500.000!) sense llum durant hores i hores varen caracteritzar la jornada i els dies següents. Però al final ens vam quedar sense saber si les línies estaven en bon estat o no, o què havia passat exactament.

nevada_meteosat02.jpg

Una ullada al meteosat d’aquell dia mostra l’enorme taca blanca que es va estendre a un costat i altre de la frontera. Què va passar a França? El col·lapse a les carreteres també es va donar, si bé és difícil valorar si va durar tant com aquí. Però la gran diferència van ser els talls de llum. “Allà”, la premsa es va escandalitzar perquè vora 10.000 (deu mil) usuaris es van quedar sense llum unes hores (a banda d’alguns altres talls que ni esmentaven)! Deu mil contra cinc-cents mil. Alguna diferència força substancial en les línies d’una banda i altra de la frontera hi devia haver, no?

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s