Una crisi nuclear

El dimarts al matí es va produir una tercera explosió a la central de Fukushima (al reactor 2, 06:10 hores, hora local), que esquerda la protecció  estanca del reactor,  i una quarta al reactor 4. Davant de l’enorme gravetat dels fets, la UE ha començat a dictar mesures, la principal de les quals és, de moment, un programa de revisió de totes les centrals dels països membres, i, potser d’alguns països veïns. A Alemanya, Angela Merkel, amb unes eleccions ales portes, ha aplaçat durant tres mesos l’ampliació de la vida útil de les 17 centrals nuclears del país. Això probablememt deixarà en via morta les dues més antigues, però caldrà veure si es tracta només d’una mesura electoralista (com és molt probable) o si es tractarà, en realitat, d’un gir radical a la seva política clarament pro-nuclear.

Val la pena de recordar que a Espanya, només fa uns dies, el 15 de febrer,  que una àmplia majoria del Parlament (PSOE, PP, CiU, PNV) va decidir, amb nul debat públic, allargar la vida de les centrals nuclears espanyoles, i, en plena crisi japonesa, la mateixa majoria ha xifrat en 1.200 milions d’euros la responsabilitat de les companyies elèctriques espanyoles en cas de desastre nuclear. Una xifra que, per baixa, fa la sensació que més aviat les blinda contra un posible desastre que no pas res més.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s