Casaments reials

El recent casament reial (29/4) entre William i Kate ha tornat a demostrar les dots teatrals de la família reial britànica per a situar-se al centre de la vida pública britànica i a les portades dels mitjans de comunicació de mig (o de tot el) món. Mitjans de comunicació prestigiosos hi han col.laborat amb portades cridaneres i la BBC hi ha fet un gran desplegament.

UKcasament_reial2.jpgI és que la ritualització de la seva vida privada ha sigut una de les grans estratègies de la monarquia britànica per conservar la seva autoritat i el seu prestigi a la Gran Bretanya (seguida, en la mesura de les seves possibilitats, per altres monarquies).

En diuen la fascinació del ritual o del poder. Els escèptics i els excessivament racionalistes poden somriure i dubtar fins i tot de la seva existència. Jo, en canvi, no en tinc cap dubte. Pot ésser subtilment (o no tant subtilment) incentivada per part de publicacions i autoritats. Pot ésser, segons com, volàtil i esdevenir crítica allà on fa dos dies tot eren lloances. Però existeix, oi tant que existeix.

UKcasament_reial1.jpg

UKcasament_reial3.jpg

UKcasament_reial4.jpg

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s