Banyar-se

Banyar-se al mar no ha estat una constant històrica. Hi ha hagut èpoques i pobles que, visquent al costat del mar (o d’un riu), hi han viscut clarament d’esquenes, fora de per treballar-hi pescant. La nostra falera per remullar-nos arrenca de l’època moderna, però els vestits usats per a aquesta activitat han canviat molt i molt.

patrimoni gencat vestit de bany complet 1858.jpgPatrimoni.gencat ens ofereix un viatge per als “vestits de bany”, des de l’època antiga fins a l’època contemporània, amb especial atenció a aquesta. Certament, els vestits de bany que han predominat en aquesta època han sigut francament incòmodes.

Tot s’ha de dir, però, no tothom tenia tants maldecaps per posar-se a l’aigua. A la Barcelona de les dècades de 1830 i 1840 les autoritats municipals s’atipaven de denunciar que les classes baixes es banyaven nus a prop del port!

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s