150 anys de la Guerra Civil americana (1)

Aquest any 2011 en fa 150 de l’inici de la Guerra Civil americana, la lluita entre el Nord i el Sud que va posar en perill la Unió. La guerra es va iniciar a l’abril i va tenir en la primera batalla de Bull Run, al juliol, el seu primer gran encontre. Aleshores, més de 80.000 homes es van enfrontar, amb victòria del Sud, però amb la clara evidència, sobretot, que la guerra seria llarga i sagnant. Com s’ha escrit al New York Times,

The First Battle of Bull Run gave citizens in both the Confederacy and the United States a small taste of the carnage to come over the next four years. Though the casualty counts paled in comparison to those at Antietam or Gettysburg, they exceeded those of any previous battle in the American history: out of the of the approximately 18,000 men on each side who got into action, nearly 3,000 federal and 2,000 Confederate soldiers were killed, wounded or taken prisoner.

Als Estats Units s’han previst tot d’actes per commemorar els fets, incloses reconstruccions històriques, exposicions, visites als llocs dels fets, una “nit de la història” amb gastronomia de l’època i ball, i activitats per a la família i els infants. Una combinació d’activitats per fer arribar la història a un públic ampli.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s