La mitificació dels avalots de Londres

He intentat explicar que els avalots de Londres no poden ser entesos com una reacció d’una comunitat sencera contra la misèria econòmica i les polítiques neoliberals. Queda clar, però, que els avalots van pel camí de ser mitificats en aquest sentit . A la manifestació que va seguir a la mort de Mark Duggan hi van anar, segons les fonts entre 30 i 300 persones. Al seu funeral, que va tenir lloc divendres, hi hauria hagut, segons alguns mitjans, “milers de persones” (amb bisbe inclòs i gran desplegament de mitjans d’informació!), fet que indica que el que a inicis d’agost es considerava un fet particular ara comença a considerar-se un fet col·lectiu.

Tot s’ha de dir que els “milers” o les “multituds” assistents no eren, segurament, tant multitudinàries. Si The Guardian parlava divendres que unes multituds es van reunir la matí, afegia tot seguit que “una multitud encara més gran de 600 persones” esperava el taüt fora de l’església, fet que deu voler dir que algú s’ha deixat un zero o que les ganes d’inflar titulars hi són de veritat. Més prudent, The independent parlava d’uns centenars d’amics i familiars! (The Guardian mateix, en una nova redacció, aclaria que eren “més de 1.000” els congregats)

Funeral de MD.jpg

La pregunta cau pel seu propi pes: rebran les altres víctimes de tot plegat, de les quals vaig parlar fa uns dies, una atenció semblant?

El fèretre era portat per una carrossa amb cavalls emplomallats. Darrere el seguici de cotxes.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s