Eleccions a Rússia

Els observadors internacionals de l’OSCE no han tingut cap dubte que les eleccions parlamentàries que van tenir lloc a Rússia el passat diumenge 4 de desembre han estat marcades pel frau i no s’han donat les condicions necessàries per a considerar-les justes: la competència política va ser limitada a causa de la impossibilitat que alguns partits acudissin a les eleccions, la majoria de mitjans de comunicació van ser parcials, i les autoritats estatals van interferir en el procés de la votació, en el qual, malgrat que el procediment va ser força correcte, es va manipular el recompte amb “greus indicis” d’ompliment d’urnes amb vots del partit oficialista Rússia Unida.

During voting, election officials were observed to be  dedicated and  experienced and procedures were followed overall. However, the quality of the process deteriorated considerably during the count, which was characterized by frequent procedural violations and instances of apparent manipulation, including several serious indications of ballot box stuffing. Result protocols were not publically displayed in more than one-third of polling stations observed. Throughout election day, observers also reported a number of instances of obstruction to their activities, in particular during count and tabulation. During voting, election officials were observed to be  dedicated and  experienced and procedures were followed overall. However, the quality of the process deteriorated considerably during the count, which was characterized by frequent procedural violations and instances of apparent manipulation, including several serious indications of ballot box stuffing. Result protocols were not publically displayed in more than one-third of polling stations observed. Throughout election day, observers also reported a number of instances of obstruction to their activities, in particular during count and tabulation

Per fer-nos-en una idea, diguem que, segons informa 324.cat,

segons l’escrutini, el 100% del cens electoral a Txetxènia ha votat el partit de Putin. Segons un portaveu de la comissió electoral de la república nord-caucàsica quasi tots els votants censats van acudir a votar a les eleccions parlamentàries i, a més, ho van fer pel partit Rússia Unida (RU), el partit liderat pel primer ministre rus, Vladímir Putin. “El 99,48% dels votants van donar el seu vot a Rússia Unida i, en total, van participar en els comicis el 99,51% dels electors censats, ha assegurat aquest portaveu, citat per l’agència Interfax. Els espectaculars resultats del partit de Putin a Txetxènia s’estenen a totes les regions del districte federal del Caucas nord, segons fonts oficials. També la veïna Ingúixia i la conflictiva Daguestan han votat en massa pel partit de Putin, amb un 91% dels suports, sempre segons l’escrutini oficial.

Els resultats, així, han tornat a donar la majoria absoluta de la Duma a Rússia Unida, el partit de Putin i Dimitri Medvédev que, si bé ha perdut 77 escons, aplega el 49,67% dels vots 8amb el 95% escrutat) i 238 dels 450 diputats. El segon partit més votat ha estat el Partit Comunista (amb el 19,13% dels sufragis) i en tercera posició s’ha situat Rússia Justa (13,18%); en quart lloc, el Partit Liberaldemòcrata (11,66%). Tot plegat amb una participació suposada del 60%.

Tot plegat, però, no hauria de sorprendre ningú perquè hi ha prou informes internacionals que assenyalen la manca de funcionament d’un sistema democràtic estàndard a Rússia: tancament d’organitzacions no fidels al govern, persecució de periodistes crítics, manca de debat públic i restriccions de tota mena a l’oposició. Des de que Putin va arribar al poder almenys 19 periodistes crítics han estat assassinats. Qualsevol protesta és titllada d’extremista i els drets de reunió i vaga s’han limitat extraordinàriament. També en el terreny laboral es discrimina als afiliats als sindicats independents i s’ignora la negociació col·lectiva.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s