A casa, de Bill Bryson

Bill Bryson és un periodista molt conegut pels seus best-sellers. N’ha escrit sobre viatges, sobre la llengua anglesa, sobre la ciència, i ara li ha tocat a la història. Se’l coneix per una prosa vibrant i imaginativa. A casa és un recorregut per les estances de la casa intentat fer la història dels estris que s’hi troba. El subtítol diu que és una “història de la vida privada” i ha consultat, afirma, 600 referències. Però fer de tuttologo també té els seus riscos.

L’han alabat a The New York Times, a The Telegraph i a The Washington Post, però la ressenya a The Guardian ha estat més crítica. La meva ressenya a L’Avenç s’assembla més a la de The Guardian que a les altres. I és que tot lloant la capacitat per a la divulgació que té l’autor, un s’ha de preguntar què és això de la vida privada, i què és això de la història.

Genís Barnosell, “Com a casa, enlloc”, L’Avenç, 384, novembre 2012, pp-62-64

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en L'AVENÇ i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s