Les humanitats digitals, segons Anaclet Pons @clionauta_ap

Anaclet Pons, catedràtic de la Universitat de València, autor del blog clionauta i present a twitter amb @clionauta_ap acaba de publicar El desorden digital. Guía para historiadores y humanistas, Madrid, Siglo XXI, 2013. N’he fet la ressenya a L’Avenç:

Des de la meva perspectiva el que al capdavall ens proposa Anaclet Pons és un programa de mínims per tal que la historiografia i les humanitats no perdin el tren digital i que potser podríem resumir en: ús intensiu (amb les precaucions necessàries) de la documentació històrica digitalitzada a internet, obertura a les possibilitats de difusió que ofereix la xarxa, certa experimentació amb les possibilitats d’escriptura de la història que permet la hipertextualitat. És molt clar que de la lectura de les posicions més favorables al món digital que el mateix Pons descriu amb claredat se’n desprèn que aquest món dóna per molt més, però prou contents podríem estar, potser, si aquests tres objectius s’assolissin

Genís Barnosell, “Una guia per una xarxa infinita”, L’Avenç, 395, novembre 2013, p.52-55

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Educació, L'AVENÇ i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s