No havíem quedat que dimitir estava bé? La dimissió de Rosell

Som en un racó de món on gairebé ningú no dimiteix, i menys dimiteix a temps. Polítics i personatges públics resisteixen als seus llocs fins que ja no hi ha més remei i alguns fins i una mica més i tot. En el procés, mentre les sospites i els indicis en contra s’acumulen, l’opinió publicada sol formar part del mur de pressió que demana la dimissió de manera incesant.

Si això és així, quan se’n produeix alguna, de dimissió, i aquesta a més es produeix en un lapse de temps que pels estàndards del lloc no és gaire ampli, no hauria de ser tasca d’aquesta mateixa opinió publicada de reconèixer almenys el fet? Doncs bé, trobo que -deixant ara de banda tota valoració del personatge- una colla de portades de diaris d’avui es llueixen de valent amb la dimissió de Sandro Rosell.

Per La Vanguardia, Rosell “llança la tovallola”, per El Periódico “es rendeix”, per l’Ara “no aguanta”. Vol dir això que si fos valent, si tingués coratge, no llançaria la tovallola, no es rendiria, aguantaria? -que és, precisament, del que es queixa tothom quan algú fa precisament això? Per El País les circumstàncies “fulminan” Rosell -reconèixer l’acte de la dimissió fóra excessiu. El Mundo està massa ocupat en fer estella del Barça per fixar-se gaire en Rosell. L’Avui i La Razón coincideixen (ja és conya!) en un joc de paraules que, com a mínim, és més neutre: “fora de joc”.

En definitiva, la premsa, que tanta afició té a demanar dimissions, no hauria de fer titulars d’una altra manera?

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s