Premi Ángel Rozas, a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells

La Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya convoca la 3ª edició del Premi Ángel Rozas, a la recerca en ciències socials per a investigadors i investigadores novells, amb l’objectiu de reconèixer la millor recerca en algun dels diferents camps i perspectives de les ciències socials: històrica, jurídica, antropològica, politològica, sociològica i econòmica. Aquest premi, de caràcter bianual, consisteix en la publicació i la distribució del treball guanyador.

Aquest premi porta el nom del dirigent sindical Ángel Rozas (1927-2010), un dels fundadors de Comissions Obreres de Catalunya i que després d’anys de presó i exili, continuà la seva militància sindical amb diferents responsabilitats. Va impulsà la creació de l’arxiu històric de CCOO de Catalunya i fou President d’Honor de la Fundació.

BASES DEL PREMI ÁNGEL ROZAS 2014

(extretes de la pàgina web de la Fundació Cipriano Garcia)

1a. El Premi Ángel Rozas a la Recerca en Ciències Socials es concedeix a la millor recerca realitzada per investigadors novells en els diferents àmbits de les ciències socials sobre el món del treball. Les recerques que aspiren al premi han de ser inèdites i no poden haver estat presentades a
cap altre premi ni haver-ne guanyat un amb anterioritat.

Les recerques poden abordar qualsevol tema relacionat amb les ciències socials des d’una perspectiva històrica, jurídica, antropològica, sociològica i econòmica, i han de versar sobre:

Relacions laborals
Sindicalisme
Moviments socials a partir del segle XX
Economia productiva i social
Responsabilitat social corporativa
Estat del benestar
Polítiques d’igualtat
Patrimoni industrial. Arxius i memòria
Cultura, llengua i comunicació
Immigració i diversitat

2a. Els treballs originals s’acompanyaran d’una declaració conforme la recerca és inèdita i no s’ha presentat a cap altre premi.

3a. S’estableix un únic premi, consistent en la publicació i la distribució del treball guanyador.

4a. El jurat podrà declarar-lo desert i proposar la concessió d’accèssits (sense dotació econòmica).

5a. Els treballs es presentaran preferentment en català, o bé en castellà (independentment de la nacionalitat de la persona que el presenti).

6a. Els treballs originals s’hauran de remetre en suport informàtic i en paper, per triplicat i degudament enquadernats, en format DIN A4, a doble espai i a una sola cara. L’extensió del treball no podrà ser inferior a 150.000 espais ni superior a 200.000.

7a. Els treballs s’han de presentar de manera anònima i en cap cas ha de figurar el nom de la persona que l’ha fet de manera visible. Per aquesta raó, els tres exemplars s’hauran d’acompanyar d’un sobre tancat en què figurarà el nom i els cognoms de la persona autora de la recerca, l’adreça postal i electrònica (si escau), i el telèfon de contacte. A la part exterior del sobre només es farà constar el títol del treball i un pseudònim de l’autor o autora.

8a. Els originals s’han d’adreçar a la Fundació Cipriano García, PREMI ÁNGEL ROZAS 2014 a la Recerca en Ciències Socials, Via Laietana, 16, 08003, Barcelona. El termini d’admissió d’originals finalitzarà el 19 de setembre del 2014, a les 17 hores.

9a. La Fundació Cipriano García no mantindrà cap comunicació amb els autors ni oferirà cap informació sobre el desenvolupament del premi fins a la seva adjudicació.

10a. El jurat estarà presidit per Josep Fontana, historiador i professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra, i format per Xavier Folch, editor de l’Editorial Empúries (Grup 62); Rosa Sans, directora de la Fundació Cipriano García; Josep M. Vallès, catedràtic de Ciència Política i de
l’Administració (Universitat Autònoma de Barcelona), i Maite Vilalta, doctora en Ciències Econòmiques i professora d’Hisenda Pública (Universitat de Barcelona). El jurat s’haurà de constituir i emetrà el seu veredicte abans del 20 de novembre del 2014, que només es
comunicarà a la persona guanyadora i, si escau, als accèssits.

11a. Les decisions del jurat es prendran per majoria simple i les seves deliberacions seran secretes. El veredicte serà inapel·lable.

12a. La persona guanyadora i, si escau, l’autor o autora dels accèssits, sens perjudici de la propietat intel·lectual, cedirà els drets d’edició a la Fundació Cipriano García.

13a. Els treballs no premiats podran ser recollits pels mateixos autors o les persones a qui autoritzin, a partir de l’1 de desembre del 2014. Passat un termini de tres mesos des d’aquesta data, els treballs originals no guanyadors quedaran dipositats a la Fundació Cipriano García i
ingressaran a les col·leccions de la seva biblioteca, a la qual se cedirà, d’aquesta manera, el dret d’ús dels treballs.

14a. La participació en aquest premi comportarà la total acceptació d’aquestes bases. La seva interpretació correspondrà únicament al jurat del premi i es renuncia expressament a qualsevol litigi.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s