Glogster: creació de pòsters multimèdia

Glogster és una aplicació web per a crear pòsters multimèdia que permet presentar fàcilment continguts molt diversos. El principal interès rau en el fet que la creació de materials semblants ajuda al procés de construcció dels propis aprenentatges.

Hi ha diverses versions de pagament i una altra de gratuïta a la qual s’accedeix després de 7 dies de prova de la versió completa, si no compres aquesta. Les versions de pagament són una potent eina de treball col·laboratiu amb els alumnes, que poden ser agrupats en classes i proposar-los-hi projectes, alhora que aquests poden realitzar els seus treballs i enviar-los al professor, el qual els qualificarà i guardarà en el porta-folis corresponent. La versió gratuïta es redueix pràcticament a una eina per a crear pòsters (vegeu al final de l’entrada les opcions no disponibles a  la versió gratuïta).

Aquí teniu una tria de les instruccions principals. Després de registrar-vos, entrareu dins de l’aplicació i el procés de creació d’un glog és molt zenzill. Aneu a CREATE NEW GLOG i trieu una de les plantilles disponibles. Clicant sobre el + se us obrirà un quadre de diàleg on podreu triar:

glogster_insert

Text: es pot introduir text i text dins d’un globus (compte, una vegada se selecciona text o globus i es clica use it ja apareix el quadre per introduir text):

glogster_text1

Amb el quadre de diàleg que apareix al costat del text, hom pot portar el text a primer terme, deixar-lo en segon terme o duplicar-lo; amb les fletxes es pot augmentar el tamany i canviar-ne el sentit; amb Abl s’obre un altre quadre de diàleg per triar les característiques del text i per introduir-hi un enllaç si es vol:

glogster_text2

Amb Graphics poden inserir-se imatges predeterminades del programa; amb Wall triar el fons, ja sigui amb imatges o un color; amb Image, Audio i Video es poden inserir imatges, arxius d’àudio i video de diferents procedències: des de l’ordinador, des d’una adreça d’internet o gravades des de l’ordinador (respectivament):

glogster_doncercar

Per a les imatges hi ha una cerca especial per a Google i pels vídeos una cerca a You Tube. Clicant sobre les imatges quan el glog estigui complet la imatge clicada us augmentarà de tamany.

El mateix quadre de diàleg dels textos el tenim amb les imatges i amb els videos (en els quals les rodetes permeten graduar el volum):

glogster_imatge

glogster_video

Es pot visualitzar el que estem fent amb un Preview. En qualsevol moment es pot guardar fent Save, i surt el següent quadre de diàleg:

gloster_guardar

Per tornar-lo a editar cal anar a Dashboard – Glogs i clicant edit al glog que es vulgui. Una vegada gravat, es pot imprimir, es pot enviar per correu electrònic, divulgar-lo a les xarxes socials i precisar-ne la visibilitat:

glogster_divulgar

glogster_visible
Si el blog és hostatjat a wordpress, com aquest, el codi iframe que proporciona glogster amb embed into your page dóna lloc només a un link; us poso a continuació la imatge de com ha quedat i podeu accedir al glog original clicant aquí.

glogster_exemple

Podeu trobar molts exemples a la Glogpedia.

I pel que fa a les diferències entre les versions de pagament i la gratuïta:

What is limited with the free/below standard version of Glogster? (Note that this is subject to change) (vist el febrer de 2015):

  • Access to the iOS – iPad app: No access for downgraded free accounts and their sub-accounts (students) as the access is part of standard paid solutions only.
  • 10 000 Educational elements: Not available in Glog editor in downgraded free version
  • Sub-accounts (students): Limited to maximum of 10 only; any extra accounts are inactive and in ‘view only’ mode, their content is locked, users of these inactive sub-accounts are notified.
  • Sub-accounts´ (Students) access to the service – view only: any extra sub-accounts (above 10 allowed in free version) are set as inactive with view only mode; this includes no access to Glog creation or Glog editor and related usage of Content Glogpedia, existing content in inactive sub-accounts is locked.
  • Management of sub-accounts (‘Students’ tab): Is not possible with any extra accounts (all above permitted 10 are set as inactive); inactive sub-accounts cannot be managed in standard way, there is no possibility of login to a sub-account, deletion, change of password or sending a message.
  • Content – Glogpedia: Copied glogs from glogpedia cannot be saved for inactive sub-accounts (Students) in downgraded free version.
  • Classes: No access/management in downgraded free version.
  • Projects: No access/management in downgraded free version.
  • Presentations: No access/management in downgraded free version.
  • Portfolios: No access/management in downgraded free version.
Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc, Educació i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s