Joaquim Molas: la reivindicació de la literatura

Joaquim Molas (5/9/1930-16/3/2015) ha estat un estudiós fonamental de la literatura catalana, amb un paper fonamental en la direcció i redacció dels darrers volums de la Història de la literatura catalana (amb M. de Riquer i A.Comas, Barcelona, Ariel). Em quedo amb la reivindicació del paper de la literatura en l’ensenyament i en la societat, que expressava en l’entrevista concedida a L’Avenç el setembre de 2000:

Es pensen que n’hi ha prou amb unes quantes lectures, i uns quants comentaris gramaticals (…) També hi ha una responsabilitat dels mitjans de comunicació escrits: abans publicacions tipus Destino o La Vanguardia parlaven molt de literatura, ara no en parlen. Edicions 62 era una gran editorial (…) però ara em sembla que, avui, només busca llibres que es venguin. I amb això s’oblida que en Foix feia tiratges de cent exemplars. I, en Carner, de pocs més. I, en canvi, són llibres que han quedat.

Vegeu, per a més informació, Núvol.

 

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s