Fer un gràfic i insertar-lo en un google sites

Es pot fer un gràfic de manera senzilla amb qualsevol full de càlcul. Aquí farem servir els Fulls de càlcul de Google, amb continguts de geografia de 1r d’ESO.

Anem al nostre drive i creem un nou Fulls de càlcul de Google. Disposarem la informació en dues columnes, cadascuna amb el seu títol. En aquest cas, el nombre d’hectàrees cremades a Catalunya en incendis forestals, entre 1993 i 2014. Una vegada tenim la informació escrita al full, seleccionem totes les cel·les ocupades, inclosa la fila amb els títols:

gràfic01

Una vegada seleccionades, fem Insereix i Gràfic i ens apareix el quadre de diàleg Editor de gràfics. A la pestanya Inicia ens assegurarem, clicant on indica la fletxa vermella que el gràfic es creï correctament d’entrada (ho veurem una mica més endavant).

gràfic02

A la segona pestanya, Gràfics, triarem Línia i el primer model de línia i tindrem ja el gràfic gairebé fet del tot. Havent clicat abans les capçaleres ens haurem assegurat que la llegenda aparegui correctament com a “Nombre d’hectàrees”; i amb la columna B per a les etiquetes, que a l’eix horitzontal ens apareguin els anys (òbviament que la fila sigui la 4 o la 3 o la 2 i que la columna a utilitzar sigui l’A, la B o la C dependrà de quines columnes o files del full de càlcul hàgim fet servir per posar les nostres dades).

gràfic03

Finalment, a la tercera pestanya, Personalitza, completem els detalls:

gràfic04

El resultat final ha de ser aquest:

gràfic05

Ara hi ha maneres diverses d’inserir el gràfic al nostre Google Sites. Ho farem de manera fàcil. Anirem al nostre Google sites, a la pàgina on volem inserir el gràfic i la posarem en mode Edició. Posarem el curso.r (o sigui, la fletxeta) on volem inserir el gràfic i després clicarem a InsereixGràfic

gràfic06

Ens va a un quadre de diàleg que permet triar el document del Drive on tenim el nostre gràfic; el triem clicant sobre ell dues vegades i ens apareix un quadre de diàleg com aquest:

gràfic07

Cliquem desa al nostre Google sites, perquè si no, no haurà quedat guardat, i ja està!

 

 

 

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc, Educació i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s