Personalitzar alguns aspectes del Google Maps

GoogleMaps01Entreu al vostre compte de Google i cliqueu sobre el dibuixet de les aplicacions de Google (Google Apps, a l’extrem dret a dalt); cerqueu-hi l’aplicació Google Maps (o cerqueu Google Maps al vostre cercador i quan hi aneu, cliqueu a Entra a l’extrem dret a dalt i després poseu un nom d’usuari i contrassenya). Anireu a una pantalla que tindrà un format semblant a aquest:

GoogleMaps02

Feu clic a les tres ratlletes que hi ha al costat del quadre de diàleg en blanc i en el menú que s’obre cliqueu a Els meus llocs:

googlemaps01

Al quadre següent cliqueu Mapes i després, a baix de tot, CREA UN MAPA

googlemaps02

Tot seguit es crea un mapa nou al qual començarem per donar un títol clicant a Mapa sense títol i emplenant el quadre de diàleg que s’obre tot seguit (poseu un títol i una descripció):

GoogleMaps04

GoogleMaps05

Quan acabeu, cliqueu Desa. Cliqueu tot seguit a Capa sense títol i doneu nom a la capa al quadre de diàleg Edició del nom de la capa. Poseu de nom “Història“. Tot seguit cliqueu Desa.

Tot seguit ja podem afegir llocs al mapa que acabeu de crear. Hi afegirem el Museu Arqueològic Comarcal de banyoles. Cerqueu el lloc i us apareixerà un localitzador de color verd, amb un quadre de diàleg com aquest:

GoogleMaps06

Cliqueu-hi Afegeix al mapa i ja tindreu el primer lloc afegit. Si cliqueu ara a sobre del localitzador, que haurà canviat de color, veure que podeu:

  • veure les coordenades geogràfiques del lloc
  • suprimir la informació que se us dóna
  • editar el nom i afegir altra informació
  • afegir una fotografia o video
  • traçar rutes
  • suprimir el lloc

GoogleMaps07

Com a exercici:

  • Suprimirem la informació proporcionada pel Google
  • Editarem la informació: clica sobre el llapis, introdueix una descripció (“Museu d’arqueologia de la comarca del Pla de l’Estany”) i clica Desa.
  • Afegirem una fotografia: clica sobre la càmera, fes la cerca al quadre de diàleg Cerca d’imatges de Google, tria una de les imatges resultants, clica Selecciona i després Desa (per poder fer servir la imatge hem de citar d’on l’hem tret; per això tornarem a clicar sobre el llapis i afegirem, en el cas de l’exemple “Foto: MACB-Arqueolític” i tornarem a clicar Desa -a la vostra foto hi afegireu la procedència de la foto que veureu acostant el punter a la foto als resultats de la cerca de Google que haureu fet abans)

El resultat és aquest:

GoogleMaps08

Per afegir més imatges, repetiríem el procediment.

Per compartir el mapa, es pot fer com qualsevol altre document de l’entorn Google. Aquí us deixo un enllaç a un exemple amb Activat. Públic al web – Qualsevol usuari pot visualitzar.

Amb el quadre de diàleg dels tres puntets es poden fer altres accions, com suprimir el mapa o imprimir-lo.

GoogleMaps095

Com es veu, també es pot inserir en un lloc web. Clicant a Insereix al meu lloc s’obté un html que cal copiar al bloc en funció text (al wordpress) o html (a blogspot), amb el resultat següent:


Per sortir, clicarem a sobre el nostre correu (a dalt a la dreta) i després a Surt. Per tornar a entrar dins del mapa, igual que al començament, i quan cliquem a Els meus mapes, sortirà el mapa o mapes que tenim creats.

GoogleMaps09

Clicant sobre el mapa que ens interessa, tindrem:

GoogleMaps091

Per editar-lo cal anar a Obre el mapa original.

Segons com entreu al vostre mapa, en canvi, trobareu un altre quadre de diàleg i aleshores cal clicar a Edita.

GoogleMaps096

Ampliació sobre fotos i videos

També podem ilustrar els nostres llocs amb fotografies de les quals coneixem una URL (com ja havíem vist amb el Tiki Toki), buscar videos o penjar-ne del You Tube si en coneixem la URL

GoogleMaps092

Una altra manera d’afegir localitzacions

Si el Google no té registrat un lloc que ens interessa, hem de buscar la seva localització, clicar a Afegeix un marcador

GoogleMaps093

i després clicar al lloc on volem posar-lo. A partir d’aquí el podem editar.

GoogleMaps094

Per suprimir-lo, simplement cal clicar-lo amb el botó dret del ratolí i clicar Suprimeix.

Anuncis

Quant a gbarnosell

Historiador; professor d'institut, col·laborador de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de L'Avenç
Aquesta entrada s'ha publicat en Bloc, Educació i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s